Få lys på!

Selvom kalenderen siger maj og det bliver langt tidligere lyst om morgen, lige så vel som det bliver langt senere mørkt om aftenen, er det stadig meget vigtigt, at cyklen er udstyret ordentligt med korrekt forlygte og baglygte, som naturligvis stadig skal bruges, når det ikke er blevet lyst! Det kan om noget være irriterende, når man skal skifte batterier på sine cykellygter, da disse som bekendt ikke holder for evigt, og derfor kan det være en rigtig god idé at investere i en ordentlig mtb cykellygte, nemlig en cykellygte som har LED-lys.

Når man taler om cykellygter, kan man, ret beset, skelne mellem to forskellige typer af cykellygter. Den ene er den, hvor man som cykellist selv kan se vejen, og den anden type er den, hvor andre også kan se en, når man kommer kørende på cykel. Med en LED_cykellygte, får man en cykellygte, som både lyser meget op på vejen, så man rent faktisk kan se, hvor man køre, men man får samtidig også en cykellygte, der lyser tiltrækkeligt nok op til, at andre også kan se en, når man kører på sin cykel.

Med LED-for- og baglygter er man altså sikker på, at man dels for lygter, der holder batteri i længere tid, fordi LED bruger mindre energi, selvom de kan lyse meget mere, og derudover er man også sikker på, at man får cykellygter, som højner sikkerheden, når man kører på cykel i tus- og helmørke. Hertil skal det nævnes, at LED-lygter bestemt ikke behøver at være dyre at anskaffe sig. De kommer i flere forskellige prislejer. Derudover er det så smart med en LED-lygte, at man kan skrue op og ned for styrken på lyset. Så alt afhængigt af, om man kører i tusmørke, eller om man kører i skoven, hvor det er fuldstændig mørkt, ja så kan lysstyrken tilpasses den enkelte situation og de enkelte omgivelser.

Det er nemt at betjene LED-cykellygterne, og de fåes i flere forskellige udgaver.