Hvad koster en begravelse?

Når man har været så uheldig at miste en nærtstående person, så skal man sørge for, at vedkommende får en god afsked med sine venner, familie og sine bekendte. En begravelse kan være dyr, da den som regel indebærer både blomsterbuketter, hjælp fra en bedemand, kiste eller urne og rustvognskørsel. Der er meget stor forskel på, hvor meget de forskellige ting koster, og selvom man helst ikke vil spare på noget til en begravelse, så er det selvfølgelig væsentligt at vide, hvor meget en begravelse koster.

Hvad koster en begravelse?

Mange stiller ofte sig selv spørgsmålet “hvad koster en begravelse?” i forbindelse med, at de skal arrangere en begravelse, og det er naturligvis også meget relevant at vide, hvor mange penge man skal regne med, at begravelsen kommer til at koste. Som nævnt afhænger prisen af mange forskellige faktorer, og det kommer også meget an på, hvilken bedemand man vælger. Ønsker man at vide mere omkring priser på begravelse, så kan man med fordel kontakte den bedemand, som står for begravelsen og høre, hvor meget de forskellige dele af begravelsen koster, eller man kan efterspørge en samlet pris. Bedemand priser kan variere.

De fleste priser på begravelse ligger på omkring 8000-9000 kr., hvis der kun er taget højde for kiste og kørsel til kirken. Herudover kommer der selvfølgelig blomsterarrangementer og bårebuketter oveni, og de fleste ønsker også at afholde en mindesammenkomst efter begravelsen, hvor hele familien, vennerne og de bekendte kan samles og mindes den afdøde. Her er der som regel også mad og drikke samt kaffe og kage, og det kan man enten selv stå for, eller man kan få et cateringfirma til det. Man kan også afholde det i en restaurant eller i selskabslokaler, som sørger for hele arrangementet.

Dertil kommer der også bedemand priser, og det varierer alt afhængigt af opgavernes omfang.