Hvordan får vi råd til at købe hus?

Der er mange faktorer, der spiller ind, når man skal finde ud af, om man har råd til at købe et hus. Det kan være svært at overskue, hvor langt ens økonomi rækker, og om man overhovedet kan få lov til at låne penge til drømmeboligen. Man skal også tænke over, om drømmeboligen i længden bliver for dyr at sidde i, så man slet ikke har nok luft i økonomien.

Realkreditter og banker har en restriktiv udlånspolitik, så der er nogle faste rammer, som I skal passe ind i som huskøbere, hvis I skal låne penge der. Der er mange faktorer, der kan spille ind, hvis I får et nej til lånefinansiering af jeres drømmehus. Det kan være, at huset ligger på en adresse i det såkaldte “Udkantsdanmark”, eller det kan være, at I ikke har en fast månedlig indtægt, fordi I har et selvstændigt firma, eller der kan være andre årsager.

Hvis I har fået et nej til huslån i banken, kan der måske være andre muligheder for finansiering af drømmeboligen. Et alternativ kunne fx være et pantebrevslån. Fordelen ved at vælge et pantebrevslån som finansieringsform er, at I kan låne til en fast rente, og at lånene er uopsigelige fra kreditors side, hvis I bare betaler terminerne rettidigt.

Det kan være en stor hjælp at kontakte en professionel lånekonsulent, og spørge: hvor meget kan vi låne hus? Så kan I blive klogere på, hvilke forskellige lånetyper, der er på markedet, inden I giver jer i kast med køb af jeres kommende bolig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *